1:10 § Yhdenvertaisuusperiaatteen soveltaminen taloyhtiön hallituksen toimintaan (AOYL 1:10 § ja 1:11 §)

Soveltamisala, asunto-osakeyhtiön ja osakehuoneiston määritelmä, osakehuoneiston vuokraus, yhtiön toimiala, osakkaan rajoitettu vastuu, enemmistöperiaate, yhdenvertaisuusperiaate, johdon tehtävä, yhtiöjärjestys
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

1:10 § Yhdenvertaisuusperiaatteen soveltaminen taloyhtiön hallituksen toimintaan (AOYL 1:10 § ja 1:11 §)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 14:36

Haluaisin rakentaa aidan rivitalo-osakkeeni pihaan. Taloyhtiön eräässä pihassa on aita, joka on luvattomasti rakennettu. Hallitus ei laita tikkua ristiin luvattomiin hankkeisiin, mutta sitten estää kun pyytää asiaan lupaa.

Luin yhdenvertaisuusperiaatteesta, että kaikilla osakkeenomistajilla on yhtäläiset oikeudet.Eikö silloin 1) Pitäisi purkaa toisenkin aita, jos se on luvaton tai 2) pitäisi olla yhtenäinen oikeus samaan kohteluun, että voin itsekin rakentaa aidan?

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 1:10 § Yhdenvertaisuusperiaatteen soveltaminen taloyhtiön hallituksen toimintaan (AOYL 1:10 § ja 1:11 §)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 14:40

Yhdenvertaisuusperiaatetta sovelletaan yhtiön hallituksen toimintaan esimerkiksi siten, että jokaisen osakkaan tulee voida tehdä samankaltaisia muutostöitä hallinnassaan olevissa tiloissa, jos poikkeavaan kohteluun ei ole pätevää syytä (esim. viranomainen ei hyväksyisi uuden aidan rakentamista, aidan ulkonäkö poikkeaisi olennaisesti aiemmin rakennetusta siten että sitä pidettäisiin rakennuksen ulkonäön kannalta ongelmallisena, uusia aita rajoittaisi muiden huoneistojen näkymiä aiemmin rakennettua aitaa enemmän, jne.)


Palaa sivulle “1 luku Lain soveltamisala ja asunto-osakeyhtiön toiminnan keskeiset periaatteet”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa