1:11 § Hallituksen tehtävät ja vastuu (AOYL 1:11 §, 7:12 § ja 24 luku)

Soveltamisala, asunto-osakeyhtiön ja osakehuoneiston määritelmä, osakehuoneiston vuokraus, yhtiön toimiala, osakkaan rajoitettu vastuu, enemmistöperiaate, yhdenvertaisuusperiaate, johdon tehtävä, yhtiöjärjestys
Ritali
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 01:59

1:11 § Hallituksen tehtävät ja vastuu (AOYL 1:11 §, 7:12 § ja 24 luku)

ViestiKirjoittaja Ritali » 02 Joulu 2012, 02:05

Minkälainen vastuu on uudella hallituksella kun vanha hallitus ei ole tehnyt lupaamiaan tehtäviä?

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 1:11 § Hallituksen tehtävät ja vastuu (AOYL 1:11 §, 7:12 § ja 24 luku)

ViestiKirjoittaja OM » 26 Maalis 2013, 11:22

Yhtiön hallituksen on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua (AOYL 1:11.1 §). Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta sekä kiinteistön ja rakennusten pidon ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallitus vastaa siitä, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty (AOYL 7:2.1 §). Tehtäviään laiminlyöneen vanhan hallituksen jäsenet voivat olla korvausvastuussa vahingosta, joka laiminlyönnistä aiheutuu yhtiölle tai osakkaalle.

Uuden hallituksen jäsentä ei voida asettaa vahingonkorvausvastuuseen aiemman hallituksen jäsenen rikkomuksesta tai laiminlyönnistä. Toisaalta uuden hallituksen on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin puutteiden korjaamiseksi eli uuden hallituksen on huolehdittava edellisen hallituksen toimikauden aikaisen kirjanpidon, toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tekemisestä, tarkastuttamisesta ja käsittelystä yhtiökokouksessa, yhtiön saatavien perimisestä ja laskujen maksamisesta, puuttuvan kunnossapitotarveselvityksen tekemisestä ja tarvittavien kunnossapito- ja muutostöiden eteenpäin viemisestä. Vanhan hallituksen jäsenet voivat olla vahingonkorvausvastuussa puutteiden korjaamisesta yhtiölle aiheutuvien lisäkulujen ja menetysten korvaamisesta. Jos uuden hallituksen jäsenet eivät ryhdy aiempien laiminlyöntien korjaamiseksi tarpeellisiin toimiin, myös uuden hallituksen jäsenet voivat olla vastuussa heidän laiminlyönnistään yhtiölle aiheutuvista lisäkuluista ja menetyksistä.


Palaa sivulle “1 luku Lain soveltamisala ja asunto-osakeyhtiön toiminnan keskeiset periaatteet”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija