24:01 § Hallituksen vastuu yhtiön yleisavaimen katoamisessa

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
ajk
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Marras 2013, 13:10

24:01 § Hallituksen vastuu yhtiön yleisavaimen katoamisessa

ViestiKirjoittaja ajk » 12 Marras 2013, 22:20

Taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajan hallussa ollut yleisavain on kadonnut ja lukitukset täytyy siksi sarjoittaa uudelleen ja tästä aiheutuu luonnollisesti kuluja.

Yleisavain on ollut hallituksen kertoman mukaan kateissa noin 2 kk eikä siitä ole tiedotettu virallisesti missään vaiheessa. Viikko sitten saimme hallituksen tiedotteen, jossa kerrottiin, että hallitus on päättänyt luopua yleisavaimista sarjoituttamalla lukot uudelleen niin, että vanhat yleisavaimet eivät toimi ja että uuden yleisavaimen mahdollisuus poistuu. Sarjoituksesta tai ”luopumisesta", termi, jota hallitus käyttää ja jossa palvelu- ja turvallisuustaso laskee, aiheutuvat kulut hallitus on päättänyt osoittaa osakkaiden tai yhtiön tililtä maksettavaksi.

Taloyhtiön budjetissa ei kuitenkaan ole osoitettu varoja tällaiseen ”luopumiseen”, eikä asiasta ei ole myöskään päätetty tai edes keskusteltu yhdessä edellisessä yhtiökokouksessa tai sen jälkeen ennen hallituksen yksipuolista ilmoitusta. Ja kun vielä paljastui, että hallituksen puheenjohtajan hallussa ollut avain on kadonnut ennen luopumispäätöstä, niin oikeustajumme mukaan hallitus ei voi toimia näin. Eli siirtää yleisavaimen katoamisen vuoksi joka tapauksessa suoritettavaksi tulevan sarjoituksen kulut kaikille osakkaille tai yhtiölle. Oikeustajumme mukaan yleisavaimen hukannut taho on itse velvollinen maksamaan tässä tapauksesta aiheutuvat kulut, eikä tätä vastuuta voi siirtää jälkeenpäin hallituksen sisällä sopimalla yleisavaimista ”luopumisella”. Eikö jo AOYL , luku 24 Vahingonkorvaus 1 § velvoita hallituksen puheenjohtajaa tai hallitusta korvaamaan alkuperäiselle tasolle sarjoittamisesta aiheutuvat kulut?

Palaa sivulle “Kysymykset”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 2 vierailijaa