AOY kunnossapitovastuu lattialämmitys

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
Lattialämmitys-
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Marras 2013, 10:35

AOY kunnossapitovastuu lattialämmitys

ViestiKirjoittaja Lattialämmitys- » 05 Marras 2013, 10:57

Hei!
Omistan kaksikerroksisen rivitaloasunnon, jonka alakerrassa on kylpytilat. Kylpytilojen takaseinät ovat maanvastaiset.
Taloyhtiö on rakennettu 1985. Vuonna 2000 taloyhtiön kaikissa kylpytiloissa havaittiin maakosteudesta aiheutuvia ongelmia. Taloyhtiö poistatti orgaaniset tasoitteet ja muovimatot, ja asennutti kiviperäiset tasoitteet, kielsi vesieristysten asentamisen, jotta materiaalit hengittävät ja kosteus poistuu, ja asennutti kaikille lattialämmitykset ko. kylpytiloihin.
Taloyhtiö maksoi urakan, mutta peri työt ja lattialämmitykset osakkailta myöhemmin.
Isännöitsijä on ilmoittanut, että lattialämmitykset ja niiden kulut kuuluvat osakkaiden maksettavaksi.
Vuonna 2011 teetätin oman kylpyhuoneremontin taloyhtiön valvojan ja isännöitsijän määräysten mukaisesti.
Alle jäi vuonna 2000 taloyhtiön asentama lattialämmitys. Lattialämmitys ei vioittunut remontissani ja toimi moitteettomasti, kunnes särkyi noin kuukausi sitten. Sähkömies totesi, että vastukset ovat rikki, ja lattia joudutaan avaamaan ja laittamaan uusi lattialämmitys.
Isännöitsijä on jo ilmoittanut, että uusi lattialämmitysremontti kuuluu minun (osakkaan) maksettavaksi, koska hänen mukaansa on kyse toissijaisesta lämmitysjärjestelmästä. (Saunassa ja pesuhuoneessa on patterit, mutta patteria ei ole pukuhuoneessa. Nämä ovat yhtenäiset tilat, joissa vanha lattialämmitys on nyt rikki. Remontin hinta on 5000 euroa ja kestää kolme viikkoa.
Kysymys: Kuuluuko tämmöinen lattialämmitys, jonka taloyhtiö on asennuttanut siksi kaikille, koska vesieristeitä ei voi laittaa, taloyhtiön vai osakkaan maksettavaksi?
Kysymys: Kun tässä tapauksessa vanha lattialämmitys (13 v), menee ilman mitään syytä täysin rikki siten, että joudutaan purkamaan lattia ja asentamaan uusi, kuka sen maksaa ja kenen vastuulla se on?
Uudessa laissa sähköpatterit ja sähköiset lattialämmitykset kuuluvat yhtiö vastuulle. Lattialämmitysten osalta, ne kuuluvat yhtiön kunnossapitovastuulle vain niiden ollessa yhtiön perustasoa. Onko tässä tapauksessani, lattialämmitys katsottava välttämättömäksi perustasoksi, siksi, koska vesieristeet on kielletty tässä taloyhtiössä?
Kiitos paljon pikaisesta vastauksesta etukäteen,
Ystävällisin terveisin
tsk

Palaa sivulle “Kysymykset”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa