Sivu 1/1

23:1 § Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen (AOYL 23 luku) ja hallituksen jäsenen käytös yhtiökokouksessa 

Lähetetty: 17 Elo 2012, 15:46
Kirjoittaja Tuntematon
Kun veden kustannus on 20:n tienoilla (kiinteistöliiton tutkimusjohtajan mukaan 24-26 euroa), olen parissakin yhtiökokouksessa vaatinut sen nostamista 15 eurosta 20een. Siitäpä hallituksen jäsen on kimpaantunut siten, että on esittänyt kokouksissa tappouhkauksia. Puheenjohtajana toiminut rekisteröityneen yhdistyksen juristi ei millään tavalla puuttunut asiaan ei myöskään toisen rekisteröityneen yhdistyksen juristi. Heillä olisi pitänyt olla tietoa siitä, miten vesimaksu tulee lain mukaan määrätä, mutta olivat kyvyttömiä siitä kertomaan.Tappouhkaus johti sittemmin myös päällenikarkaukseen ja vielä vaimoni ja ulkopuolisen todistajan läsnäollessa uusiin tappouhkauksiin. Miten tällaista hallituksen jäsentä pitäisi kohdella? Voiko hän millään perusteella enää toimia hallituksen jäsenenä?

Re: 23:1 § Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen (AOYL 23 luku) ja hallituksen jäsenen käytös yhtiökokouksessa 

Lähetetty: 17 Elo 2012, 15:54
Kirjoittaja Jyrki OM
Osakas voi moittia yhtiökokouksen lain tai yhtiöjärjestyksen vastaista päätöstä tuomioistuimessa. Kanne on yleensä nostettava 3 kk määräajassa yhtiökokouksen päätöksestä (ks. AOYL 23 luku).

Hallituksen jäsenen väitettyyn käyttäytymiseen emme ota kantaa emmekä selvitä asiaa, koska oikeusministeriö ei ole asunto-osakeyhtiöiden toimintaa valvova viranomainen. Suomessa ei ole sellaista viranomaista, joka valvoisi asunto-osakeyhtiöiden sisäistä päätöksentekoa (vain pörssiyhtiöiden ja esimerkiksi pankkien ja muiden rahoitusalan yritysten ym. toimiluvan varaista elinkeinoa harjoittavien yritysten sisäistä päätöksentekoa seurataan ja/tai valvotaan nimenomaisesti).