6:11 § Järjestyssääntöjen sisältö; järjestyssääntöjen käsittely ja hyväksyminen yhtiökokouksessa (AOYL 6:11.1 § ja 7:2.1 §)

Yhtiökokouksen toimivalta, oikeus saada asia yhtiökokoukseen, päätettävät asiat, osakkaan äänimäärä, esteellisyys, kokouspaikka, kokouskutsu ja kokousasiakirjat, puheenjohtaja ja pöytäkirja, osakkaan kyselyoikeus, päätös kunnossapidosta, muutostyöstä, yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja yhtiön rakennejärjestelyistä, yhtiöjärjestyksen kohtuullistaminen
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

6:11 § Järjestyssääntöjen sisältö; järjestyssääntöjen käsittely ja hyväksyminen yhtiökokouksessa (AOYL 6:11.1 § ja 7:2.1 §)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:16

Meidän järjestyssäännöissä lukee, että mattojen ja vuodevaatteiden tomuttaminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla paikoilla. Nämä paikat ovat olleet talon yhteiset parveket, missä on yleensä tomutettu pienempiä mattoja ja talon nurkassa sijaitse mattoteline, mihin viedään sitten isot matot tampattavaksi. 
Yhtäkkiä ilmestyi talon käytävälle Hallituksen nimissä ”paperi” , jossa lukee, että talon yhteiset parveket (molemmissa rappusissa) ei ole tarkoitettu mattojen tomuttamista varten vain siellä saa TUULETTAA petivaatteita. Kaikki matot pitää tampata talon nurkassa sijaitsevassa mattotelineessä. 

Kysymys: Saako Talonyhtiön Hallitus keskenään päättä tämmöisistä asioista kysymättä mitään mielipidettä asukkailta? Onko se laillista?

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 6:11 § Järjestyssääntöjen sisältö; järjestyssääntöjen käsittely ja hyväksyminen yhtiökokouksessa (AOYL 6:11.1 § ja 7:2.1 §)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:25

Järjestyssääntöjen sisältöä ei ole määritelty AOYL:ssa eikä muussa lainsäädännössä, eikä niiden sisällöstä yleensä määrätä yhtiöjärjestyksessä.

Järjestyssääntöjä on lähtökohtaisesti käsiteltävä yhtiökokouksessa niin pienissä kuin pientä suuremmissa asunto-osakeyhtiöissä. Lain mukaan hallitus tarvitsee yhtiökokouksen päätöksen järjestyssääntöjen muuttamiseen, jos muutos vaikuttaa olennaisesti osakehuoneistojen käyttämiseen (AOYL 7:2.1 §). Toisaalta järjestyssäännöissä voidaan valtuuttaa hallitus päättämään tarkemmin esimerkiksi tomutukseen paikoista.


Palaa sivulle “6 luku Yhtiökokous”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija