6:06 § Osakkaan oikeus saada asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi (AOYL 6:6 §)

Yhtiökokouksen toimivalta, oikeus saada asia yhtiökokoukseen, päätettävät asiat, osakkaan äänimäärä, esteellisyys, kokouspaikka, kokouskutsu ja kokousasiakirjat, puheenjohtaja ja pöytäkirja, osakkaan kyselyoikeus, päätös kunnossapidosta, muutostyöstä, yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja yhtiön rakennejärjestelyistä, yhtiöjärjestyksen kohtuullistaminen
silvari
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Helmi 2013, 11:31

6:06 § Osakkaan oikeus saada asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi (AOYL 6:6 §)

ViestiKirjoittaja silvari » 13 Helmi 2013, 12:32

lähetin kirjallisen pyynnön kokouksen asia listalle ilman päätös esitystä isännöitsijä ei hyväksynyt asiaa
esitys listalle onko isänöitsijä oikeassa

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 6:06 § Osakkaan oikeus saada asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi (AOYL 6:6 §)

ViestiKirjoittaja OM » 20 Joulu 2013, 12:45

Osakkaalla on oikeus saada yhtiökokoukselle lain nojalla kuuluva asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun (AOYL 6:6 §). Laissa ei edellytetä, että pyynnön pitäisi sisältää myös päätösehdotus.

Yhtiökokouksen käsiteltäväksi voidaan saattaa vain yhtiökokouksen toimivaltaan kuuluvia asioita. Käytännössä yhtiökokouksessa voidaan osakkaan kyselyoikeuden rajoissa kuitenkin käydä keskustelua muutenkin esimerkiksi yhtiön taloudelliseen asemaan ja toimintaan sekä kiinteistöjen käyttöön, kuntoon ja uudistamiseen liittyvissä asioissa.

Kysymys siitä, koska vaatimus on tullut niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun, ratkeaa tapauskohtaisesti. Vaatimuksen voidaan yleensä katsoa tulleen ajoissa ainakin silloin, kun se on saapunut viikkoa ennen aikaisinta kokouskutsun toimittamisajankohtaa. Jos asia ei ehdi valmisteilla olevaan yhtiökokoukseen, asia on saatettava seuraavan mahdollisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi, jollei osakas itse muuta vaadi (HE 24/2009, s. 117).


Palaa sivulle “6 luku Yhtiökokous”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija