6:03 Kunnossapitotarveselvitys, kun kunnossapitovastuusta on poikettu (AOYL 6:3.2 §)

Yhtiökokouksen toimivalta, oikeus saada asia yhtiökokoukseen, päätettävät asiat, osakkaan äänimäärä, esteellisyys, kokouspaikka, kokouskutsu ja kokousasiakirjat, puheenjohtaja ja pöytäkirja, osakkaan kyselyoikeus, päätös kunnossapidosta, muutostyöstä, yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja yhtiön rakennejärjestelyistä, yhtiöjärjestyksen kohtuullistaminen
Loko
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Marras 2012, 13:28

6:03 Kunnossapitotarveselvitys, kun kunnossapitovastuusta on poikettu (AOYL 6:3.2 §)

ViestiKirjoittaja Loko » 06 Marras 2012, 13:36

Asunto-osakeyhtiö muodostuu useista erillistaloista ja yhtiöjärjestyksessä on poikettu lain kunnossapitovastuun jakautumisesta siten, että osakkeenomistajat vastaavat kukin oman talonsa kunnossapidosta kokonaisuudessaan.

Kun hallitus on tekemässä kunnossapitotarveselvitystä (AOYL 6:3§), niin mainitaanko siinä vain yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvat kunnossapitotarpeet vai onko siinä mainittava myös osakkaiden kunnossapitovastuulle kuuluvat kunnossapitotarpeet. Yhtiössä lähes kaikki kunnossapitotarpeet ovat osakkaiden kunnossapitovastuulla.

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 6:03 Kunnossapitotarveselvitys, kun kunnossapitovastuusta on poikettu (AOYL 6:3.2 §)

ViestiKirjoittaja OM » 06 Marras 2012, 16:24

Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 3 §:n 2 momentin mukaan varsinaisessa yhtiökokouksessa on esitettävä hallituksen kirjallinen selvitys tarpeesta sellaiseen yhtiön rakennusten ja kiinteistöjen kunnossapitoon yhtiökokousta seuraavan viiden vuoden aikana, joka vaikuttaa olennaisesti osakehuoneiston käyttämiseen, yhtiövastikkeeseen tai muihin osakehuoneiston käytöstä aiheutuviin kustannuksiin.

Kyseinen lainkohta koskee lähtökohtaisesti vain yhtiön kunnossapitovastuun piiriin kuuluvia toimenpiteitä. Kun osakkeenomistajat vastaavat yhtiöjärjestyksen perusteella itse erillistalojensa kunnossapidosta, voinevat kunnossapitotarpeet vain poikkeuksellisesti olla sellaisia, että ne vaikuttavat olennaisesti muiden osakkaiden osakehuoneiston käyttämiseen, yhtiövastikkeeseen tai muuhun osakehuoneiston käytöstä aiheutuvaan kustannukseen. Toisaalta jos yhtiön vastuulla on esimerkiksi yhteisten piharakennuksien, roskakatosten tai autokatosten kunnossapito, tulee näiden kunnossapitotarpeesta ilmoittaa varsinaiselle yhtiökokoukselle laissa säädetyllä tavalla.


Palaa sivulle “6 luku Yhtiökokous”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija