6:03 § Vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenelle tai isännöistijälle (AOYL 6:3.3 §)

Yhtiökokouksen toimivalta, oikeus saada asia yhtiökokoukseen, päätettävät asiat, osakkaan äänimäärä, esteellisyys, kokouspaikka, kokouskutsu ja kokousasiakirjat, puheenjohtaja ja pöytäkirja, osakkaan kyselyoikeus, päätös kunnossapidosta, muutostyöstä, yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja yhtiön rakennejärjestelyistä, yhtiöjärjestyksen kohtuullistaminen
OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

6:03 § Vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenelle tai isännöistijälle (AOYL 6:3.3 §)

ViestiKirjoittaja OM » 01 Marras 2012, 11:23

Taloyhtiömme asukkaista 10/48 esittää hallituksen puheenjohtajalle ja isännöitsijälle epäluottamuslauseen yhtiökokouksessa. Onko esitys oikeaoppinen yksityisille toimihenkilöille, vai pitääkö epäluottmuslause esittää koko hallitukselle?

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 6:03 § Vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenelle tai isännöistijälle (AOYL 6:3.3 §)

ViestiKirjoittaja OM » 01 Marras 2012, 11:34

Oletan kysyjän tarkoittavan "epäluottamuslauseen esittämisellä" yhtiökokouksen päätöstä vastuuvapauden myöntämisestä (ks. AOYL 6:3.3 § 3-kohta). Lain mukaan varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille tai isännöitsijälle. Vastuuvapauden myöntäminen tarkoittaa periaatteessa sitä, että yhtiö luopuu oikeudesta vaatia vahingonkorvausta päätöksen kattaman tilikauden aikaisesta toiminnasta ja laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta. Vastuuvapauden myöntämättä jättäminen puolestaan säilyttää yhtiön oikeuden vahingonkorvauksen vaatimiseen. Vahingonkorvauksen vaatimisesta on päätettävä erikseen.

Päätös vastuuvapauden myöntämisestä voidaan tehdä joko kerralla kaikille tai päättää jokaisen vastuuhenkilön vastuuvapaudesta erikseen.

Yhtiökokouksen päätös vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenelle tai isännöitsijälle ei ole kuitenkaan sitova, jos yhtiökokoukselle ei ole annettu olennaisesti oikeita ja riittäviä tietoja korvausvelvollisuuden perusteena olevasta päätöksestä tai toimenpiteestä (HE 24/2009, s. 116). Vastuuvapaus koskee siten vain sen myöntämishetkellä tiedossa olleita seikkoja.


Palaa sivulle “6 luku Yhtiökokous”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija