6:12 §. Yhtiökokouksen päätösvaltaisuus

Yhtiökokouksen toimivalta, oikeus saada asia yhtiökokoukseen, päätettävät asiat, osakkaan äänimäärä, esteellisyys, kokouspaikka, kokouskutsu ja kokousasiakirjat, puheenjohtaja ja pöytäkirja, osakkaan kyselyoikeus, päätös kunnossapidosta, muutostyöstä, yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja yhtiön rakennejärjestelyistä, yhtiöjärjestyksen kohtuullistaminen
Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

6:12 §. Yhtiökokouksen päätösvaltaisuus

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 23 Loka 2012, 14:23

Kysymys:

Yhtiöjärjestyksessä on mainittu vain hallituksen kokouksen päätösvaltaisuus. Taloyhtiömme on pieni. Siihen kuuluu 4 asuntoa ja 7 osakkeenomistajaa.

Vastaus:

Asianmukaisesti koolle kutsuttu asunto-osakeyhtiön yhtiökokous voi päättää kokouskutsussa tai AOYL 6:12 §:ssä mainitusta asiasta vaikka paikalla olisi vain yksi osakas, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä ankarammista päätösvaatimuksista (esim. tietty osa osakkeista on oltava edustettuna kokouksessa). Tämä tarkoittaa sitä, että jos kokouskutsu on sisällöltään ja toimitustavalta lain ja yhtiöjärjestyksen mukainen (ks. AOYL 6:19-21 §), kokous on laillinen vaikka vain yksi osakas osallistuisi kokoukseen.

Palaa sivulle “6 luku Yhtiökokous”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija