5:2 § Muutostyöilmoitus ja ilmalämpöpumpun asennus

Osakkaan muutostyöoikeus, yhtiön muutostyö, muutostyötä koskevat ilmoitukset ja valvonta, viranomaisen lupa ja muutostyö tuomioistuimen päätöksellä
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

5:2 § Muutostyöilmoitus ja ilmalämpöpumpun asennus

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:12

Hei,

Kerrostaloasunnossa on ilmalämpöpumpulle valmiina sähköt sekä läpivienti seinässä ja parvekkeella asianmukainen lauhdevedenpoistokouru, niin näin maalaisjärjellä mitään muutostyötä ei tällöin tehdä, koska pesukoneistakaan ei tarvitse ilmoittaa, jos on sähköt, viemäröinti ja vesipiste. Onko ilmoitus siis tehtävä?

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 5:2 § Muutostyöilmoitus ja ilmalämpöpumpun asennus

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:23

Lain mukaan osakkaan on ilmoitettava muutostyöstä kirjallisesti etukäteen yhtiölle, jos työ voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkaan vastuulla olevaan kiinteistön tai rakennuksen osaan taikka yhtiön tai toisen osakkaan osakehuoneiston käyttämiseen. Laitteen asentamisesta aiheutuvien vaikutusten lisäksi otetaan huomioon laitteen käytöstä aiheutuvat vaikutukset, kuten vaikutus rakennuksen ilmastointiin ja lämmitykseen ja laitteen käytöstä aiheutuvat äänet. En tunne ilmanlämpöpumpun käytön "sivuvaikutuksia" jotka todennäköisesti voivat vaihdella rakennuksesta ja laitteesta sekä asennus- ja käyttötavoista riippuen.


Palaa sivulle “5 luku Muutostyöt”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa