5:1 § Osakkaan muutostyöoikeus, sähkötyö asunto-osakeyhtiön putkiremontin yhteydessä (AOYL 5:1 § ja 3:7 §)

Osakkaan muutostyöoikeus, yhtiön muutostyö, muutostyötä koskevat ilmoitukset ja valvonta, viranomaisen lupa ja muutostyö tuomioistuimen päätöksellä
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

5:1 § Osakkaan muutostyöoikeus, sähkötyö asunto-osakeyhtiön putkiremontin yhteydessä (AOYL 5:1 § ja 3:7 §)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:11

Voiko taloyhtiön hallitus päättää, että taloyhtiön putkiremontin yhteydessä osakkaan omat lisätyöt eli urakkaan kuulumattomat työt omaan asuntoonsa on pakko ottaa samalta sähköremonttifirmalta, joka tekee urakkaan kuuluvat sähkötyöt koko taloyhtiöön? Eli enkö saa itse päättää, kuka ja millä hinnalla omaan asuntooni sähkötyöt keittiöön tekee?? Ymmärrän vastuuasiat ja jopa sen, että joku tulisi taloyhtiön puolesta tarkistamaan työn lopputuloksen, mutta en sitä, että kys. firma voi laskuttaa kaikesta lisätyöstä täysin oman mielensä mukaan, koska kilpailuttaa tarjousta ei saa.
Kiitos vastauksestanne.

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 5:1 § Osakkaan muutostyöoikeus, sähkötyö asunto-osakeyhtiön putkiremontin yhteydessä (AOYL 5:1 § ja 3:7 §)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:22

Taloyhtiön hallitus ei voi yksipuolisesti määrätä osakkaan lisätyössä käytettävää urakoitsijaa. Lähtökohtaisesti osakkaalla on oikeus teettää oma kunnossapito/muutostyönsä yleisesti hyväksyttävällä valitsemallaan urakoitsijalla. Toisaalta osakas on vastuussa omasta kunnossapito/muutostyöstään yhtiölle aiheutuvista ylimääräisistä kuluista, jotka voivat johtua esimerkiksi ylimääräisestä suunnittelusta, yhtiön ja osakkaan urakoitsijan vastuurajauksista tai yhtiön ja osakkaan urakoiden aikataulujen yhteensovittamisesta. Yleisesti eri urakoitsijoiden vastuurajauksista on aiheutunut on aiheutunut ongelmia erityisesti märkätilojen kohdalla (esim. yhtiön urakoitsija tekee putkityöt ja eristeet, osakkaan urakoitsija pinnoitteet). Yhtiö ei automaattisesti (ilman lisäkorvausta) valvo osakkaan lisätyötä muuten kuin mikä on yhtiön kannalta välttämätöntä.


Palaa sivulle “5 luku Muutostyöt”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija